2Cook > Friptură de Curcan cu Afine si Glazura de Rodie

Reclama

Retete asemanatoare

Reclama

Friptură de Curcan cu Afine si Glazura de Rodie

Preparare: 20 min.
Timp total: 260 min.
Portii: 8 or more servings, depending on size of the bird

Ai nevoie de

Pentru turcia:
1 turcia
1/2 cupa unt nesărat
1/2 cupa ulei de masline extra virgin
1 rozmarin
1 sare kosher
1 cimbru uscat frunze
1/4 piper negru
2 cupe afine
1 ceapa dulce
4 cupe supa de pui
8 crengute rozmarin proaspăt
3 frunze de dafin
Reynolds Wrap® Folie De Aluminiu
Pentru glazura:
3/4 cupa miere
1/2 cupa vin alb
1/2 cupa unt nesărat
1/2 cupa suc de afine
1/2 cupa suc de rodie

Preparare

1. Într-un mediu de dimensiuni oala la foc mediu-mare, aduce miere, vin alb, unt, suc de afine și suc de rodie pentru a o fierbe. Se Reduce focul la mic și se lasă amestecul să se fierbe timp de 10 minute. Eliminați de la căldură și retrase din circuitul agricol să se răcească.

2. Se incalzeste cuptorul la 450 de grade F. se Clătește turcia și se usuca. Viguros amestecati untul topit, ulei de masline, rozmarin, sare, cimbru și piper negru pana se omogenizeaza. Frecați amestecul peste tot în întreaga exterior și interior din turcia, precum și sub piele piept de pasăre, având grijă să nu se rupă pielea.

3. Distribui uniform afine si ceapa pe partea de jos a unui tigaie. Loc de curcan la tava, piept orientată în sus. Lucruri (dacă se dorește) și a lega turcia picioarele lui, împreună cu de gătit sfoară. Amestecati împreună turcia stoc cu 2/3 cana de glazura și se toarnă amestecul în tigaie, în jurul, dar nu de-a lungul turcia. Aranja 4 crengute de rozmarin jurul păsării în stoc și se adaugă frunze de dafin la stocul în tigaie.

4. Cort Reynolds Wrap® Folie de Aluminiu pe intreaga tigaie, lăsând 1 cm intre folie de aluminiu si piele. Lasă o mică deschidere în cort pentru a permite ungand pasărea cum se gătește.

5. Friptura timp de 30 de minute și apoi se reduce temperatura la 350 de grade F si se continua fierberea timp de 15-20 de minute per kilogram de turcia. Ungeti pasăre fiecare 20 de minute, cu tava sucurile si ungeti cu glazura o dată pe oră. Rotiți tava de prăjire o dată la fiecare oră, pentru a ajuta pasăre găti uniform.

6. Atunci când pielea de pasăre începe să se uite ușor aurie, ia temperatura de turcia, și după ce ajunge la 165 de grade F în piept, umplutura cavitatea și coapsei, este sigur să mănânce. Dacă doriți să brown pasăre un pic mai mult, scoateți folia și friptură de inca 10-15 minute. Acesta va maro foarte repede din cauza glazura conținutul de zahăr, astfel încât să păstreze un ochi aproape pe el.

7. Odată scos, se pun restul de 4 crengute de rozmarin proaspat jurul turcia pentru ornat. Permite păsării să se odihnească timp de 30 de minute înainte de sculptură și de servire.

8. Sfat: Pentru o mai suculentă, mai aromate pasăre, saramură turcia cu o noapte înainte. Așezați pasărea într-o oală mare și umpleți-l cu un saramurii soluție care conține 1 ceasca de sare si 1 lingura de tocat rozmarin proaspat pentru fiecare galon de apă. Asigurați-vă că turcia este complet scufundat în saramurii soluție și puneți-l în frigider să se înmoaie peste noapte.

Sfaturi

Reynolds Bucătărie Sfat: Cortul tău tigaie cu Reynolds Wrap® Folie de Aluminiu pentru un delicios, suculent pasăre de fiecare dată!

Reclama

loading...

Reclama

Retete asemanatoare

Reclama

Categorii retete