2Cook > GRĂTAR de Arțar Iahnie de Fasole

GRĂTAR de Arțar Iahnie de Fasole

Preparare: 720 min.
Timp total: 960 min.
Portii: 8 servings

Ai nevoie de

2 cupe (13 oz.) fasole uscată (bleumarin, alb, sau Mare Nord)
2 Lingura. unt
1 ceapa galben, curatati si rasi
2 catei usturoi, tocată
2 Lingura. sirop de arțar
2 Lingura. zahar brun
2 Lingura. melasa
1 Lingura. HEINZ Oțet de Cidru de Mere
2 Lingura. LEA & PERRINS Sos Worcestershire
1 cupa KRAFT Original Sos de Gratar
1 poate (28 oz.) piure de tomate
1-2 cupe apa

Preparare

1. Loc uscat fasole într-un castron și se acoperă cu apă. Lăsați-le la înmuiat peste noapte, pentru cel puțin 12 ore.

2. Clătiți fasolea și locul într-o cratiță medie umplut cu apă. Se acoperă oala cu un capac și se încălzește pe termen mediu. Se aduce la fierbere scăzut și se fierbe timp de 60 de minute, până când boabele sunt moi și începe să împartă în jos de mijloc.

3. Între timp, Pplace un cuptor olandez pe aragaz și se încălzește pe low. Se adaugă untul și se fierbe până când sfârâie. Se adauga ceapa, usturoi, sirop de artar, melasa, oțet, sos Worcestershire, sos de gratar, piure de tomate. Se acopera si se fierbe amestecand ocazional.

4. După ce boabele sunt moi, se scurge și se clătește. Loc în olandeză cuptor cu sos. Se adaugă o cană de apă și se amestecă.

5. Se încălzește cuptorul la 300ºF.

6. Locul cuptor olandez în cuptor și se coace timp de 3 ore. La fiecare 20 - 30 de minute se scoate capacul și se amestecă. Se mai adaugă apă dacă sosul devine prea gros.

7. Iahnie de fasole gust mai bun dacă sunt lăsate să stea peste noapte. Odată ce s-au copt, pur și simplu puneți-le în frigider o dată rece și se încălzesc a doua zi.

Reclama

loading...

Reclama

Retete asemanatoare

Reclama

Categorii retete